Testimonials

Het uitstekende werk van TEMPEC heeft ons in staat gesteld om een noodzakelijke investering te kunnen doen in het machinepark. Het ging om een vervangingsinvestering. Onze bank wilde ons geen lening verstrekken. Een collega wees mij op TEMPEC. Ik belde en maakte een afspraak. Ik legde de adviseur voor dat we een financiering nodig hadden en vroeg hem ons te helpen met een financieringsaanvraag. Zij wisten mij te overtuigen om eerst ons werkkapitaal op orde te brengen om daarna vast te stellen wat wij aan vreemd vermogen nodig hadden. En wat bleek, er was geen vreemd vermogen nodig. De financiële ruimte die zij voor ons vrijmaakte uit het bestaande werkkapitaal was ruim voldoende voor de investering die nodig was. Ik raad iedere ondernemer aan om in ieder geval het vooronderzoek te laten uitvoeren.

Een slimme investering noem ik de stap die ik nam. De uitkomst van het vooronderzoek van TEMPEC was voor redelijk confronterend. Maar toen ik het potentiele bedrag zag dat ik in cash kon omzetten was ik verkocht en gaf de opdracht om alle aanbevelingen te implementeren. De verwachting was 6 maanden, maar zolang kon ik niet wachten. Ik heb mijn eigen organisatie er ook vol opgezet. Na 2,5 maand hadden we het werkkapitaal al met 18% gereduceerd. Met andere woorden 18% van het werkkapitaal had ik nu in cash op de bank staan. Op dat moment gaf ik de opdracht voor de investering. Ook de investering in de machine was de juiste zet, de omzet groeide sneller dan verwacht. De extra capaciteit leverde veel sneller geld op dan ik had verwacht. Ik en mijn team waren en zijn ontzettend blij met de resultaten.

Hier wil ik alleen nog aangeven wat u misschien al weet. U denkt dat u het weet, maar u bent net als ik bezig met de dagelijkse bedrijfsbeslommeringen. U maakt zich wellicht zorgen over hoe verder, hoe u de salarissen deze maand gaat betalen, hoe in aan geld moet komen voor een investering. Ga gewoon in zee met TEMPEC. Laat hun het vooronderzoek doen en laat u ook verrassen. Succes!  TEMPEC bedankt!

Tim B., Manager

Ik ben eigenwijs. Ik weet waar ik het over heb..... dacht ik. Totdat ik met iemand van TEMPEC sprak over werkkapitaal management. Ik had behoefte aan cash op korte termijn en vond TEMPEC op mijn weg. Zij noemen dit incidenteel verlagen van het werkkapitaal terwijl ik op zoek was naar tijdelijke verhoging. Wat zij bedoelen is dat ik geld heb vastzitten in mijn debiteuren en als zij een aantal facturen voorschieten zetten wij dus vastzittend geld, werkkapitaal, om in cash. Cash behoort ook tot het werkkapitaal dacht ik, en dat klopte maar niet tot het geïnduceerde werkkapitaal. En toen werd het wat moeilijker maar na 15 minuten was het me helemaal duidelijk.

Ik had eigenlijk geen verstand van zaken, dat moet je toch aan specialisten overlaten. Wees geen dief van uw eigen portemonnee. Ik weet het zeker, ook u verliest dagelijks geld terwijl ook u het zeker nodig heeft. Het geld dat ik heb betaald heb ik al drie keer terug verdient en staat op mijn rekening. Een aanrader!

 

Jacqueline Kaasmaker, Ondernemer